llibres

CREPÚSCULO

Autora: Stephenie Meyer

Any de publicació: 5 d’octubre de 2005

Narra l’història d’una adolescent que marxa a viure a un altre poble i allà coneix un jove, un jove amb molts secrets sobre la seva identitat...

 


UN LUGAR DONDE REFUGIARSE

Autor: Nicholas Sparks

Any de publicació: 2011

Quan una jove apareix en una petita localització de Carolina del Nord, la seva precipitada arribada provoca moltes preguntes sobre el seu passat. Ella es una noia reservada que evita qualsevol relació social amb les persones que viuen allí. Quan comença a conèixer a un noi, anirà instal·lant-se en aquell poble i apropant-se més a la família, tot i que el seu passat la segueix perseguint i aterroritzant…


CINCUENTA SOMBRAS DE GREY

Autora: E.L. James

Publicant la primera l’any 2012, la trilogia de cincuenta sombras de Grey compta amb el primer llibre del mateix nom, el segon anomenat cincuenta sombras más oscuras i el tercer anomenat cincuenta sombras liberadas. Narren la història de Christian, un empresari multimilionari practicant del sadomasoquisme i d’Anastacia Steele, una jove estudiant. Una història no convencional d’amor, on la figura de la llibertat de la dona queda bastant esclavitzada.


CAROLINA SE ENAMORA

Autor: Federicco Moccia

Any de publicació: 2011.

Carolina té 14 anys i es una noia com les altres: vol fer més coses de les que els seus pares li permeten, la seva paga setmanal mai arriba per a tot el que li agradaria, vol una moto per a moure’s per la ciutat però li costa molt aconseguir-la i tarda en arribar molt més del que li agradaria, te el cap ple d’idees pròpies que mai encaixen amb les dels adults. Es una adolescent optimista i alegre. Prompte coneix a noves amigues a l’institut amb les que comença una relació de confiança i amistat. I allà arriba el seu primer amor “verdader”.


ORGULLO Y PREJUICIO

Autora: Jane Austen

Any de publicació: 28 de Gener de 1813

Tracta una realitat comú a Anglaterra a principis del segle XIX, les dones que no son riques han de casar-se amb un home ric. Una novel·la satírica, antirromantica, profunda i mordaç al mateix temps, l’obra de Jane Austen neix de l’observació de la vida domèstica i d’un profund coneixement de la condició humana. Amb l’arribada del ric senyor Darcy a la seva regió, les vides dels Bennet i de les seves cinc filles es tornen del revés. L’orgull i la distancia social, l’astúcia i la hipocresia, els malentesos i els judicis apresurats aboquen als personatges a l’escàndol i al dolor, però també a la comprensió, el coneixement i l’amor verdader.


ANNA KARENINA

Autor: Leon Tolstoi

Any de publicació: 1873

Una novel·la realista que tracta la trama del gènere i de la problemàtica social que les dones patien en aquells anys a Russia. Ana, la muller d’un alt funcionari, s’enamora de Vronski, un atractiu militar. Ana, embarassada per aquest segon, fuig amb aquest a Italia, desafiant d’aquesta manera l’acatament a les convencions socials que li exigia el seu marit. L’alta societat russa li dona l’esquena mentre se li fa petit el seu cercle el qual acabarà abocant-la al suïcidi: el seu marit no vol concedir-li el divorci i es nega a que vegi als seus fills.

Desesperada, abromada per els cels, Ana es tira baix les rodes d’un tren.


  1. El amor no es ciego.

    Autora: Alejandra Vallejo- Naguera

    Editorial: TEMAS DE HOY

    Any de publicació: 1998

     Qui ha dit que l'amor és cec? En el terreny amorós gairebé res ocorre per casualitat, ni tan sols el flechazo. Aquest llibre explora el naixement de la relació sentimental des de dos angles molt diferents. La primera part se centra en l'apassionant aventura de buscar parella; la segona, una vegada passada l'eufòria inici al, en l'amor veritable i en les claus que ens permeten destriar si la persona escollida és adequada. L'autora ens brinda mil i una idees per escapar de la ceguesa d'amor, obrir bé els ulls per distingir els senyals d'alarma i aconseguir així una unió realista, ferma i duradora.


  1. EL ROMPECABEZAS: ANATOMÍA DEL MALTRATADOR

    Autor: Miguel Lorente Acosta

    Editorial: CRITICA

    Any de publicació: 2006

En què s'assembla l'home que assassina a la seva dona rociandola amb gasolina i prendiendole foc, i aquell altre que l'escanya amb les mans? Tenen alguna cosa que veure amb el qual menysprea, ridiculitza i insulta diàriament a la seva dona, o amb aquell altre que busca qualsevol justificació per copejar a la seva? Tots són agressors, i els homes que exerceixen la violència en les seves relacions de parella no sempre es comporten i actuan de la mateixa manera. El Trencaclosques entra a fons en aquesta qüestio tantes vegades oblidada i representada en forma de perfils d'agressors, que mostren una part del problema, però oculten una altra àdhuc major. No existeix un perfil del maltractador (com afirma l'autor en el seu anterior llibre - El meu marit em pega el normal - els elements d'aquest perfil són: home, la qual cosa si hi ha són diferents formes de dur a terme la agressió sobre les dones, formes que dependran en part de les caracteristiques de la seva personalitat, de la psicobiografia, de factors socials i de circumstàncies puntuals, però detras de cadascuna de les formes d'agredir podran haver-hi diferents perfils d'agressors, doncs no és una personalitat o una altra la que mou a la violència, sinó la lectura que l'agressor fa de la situació.


EL VARÓN CASTRADO

Autor: Jose Díaz Herrera

Editorial: PLANETA

Any de publicació: 2006

 

José Díaz Herrera aborda en aquesta obra un dels temes que suscita major controvèrsia en l'actualitat: la violència de género.en aquesta exhaustiva labor de recerca, l'autor exposa la problemàtica i les dades més contrastades de les conseqüències, moltes vegades ocultes, que comporta la controvertida Llei orgànica de medi dónes de protecció integral contra la violència de gènere a Espanya. Únicament el 18% de les dones assassinades s'han acollit a aquesta llei, ho demostra la tremenda dificultat per prevenir els assassinats i detectar l'ambient que els envolta. A més, la pressió social i mediàtica que provoca ha produït en jutges i fiscals una actitud acoquinada i injusta l'home castrat mostra en aquesta anàlisi definitiva l'evolució de la nostra societat en els últims anys, i d'aquesta manera observem com ara són els pares els que reclamen als seus fills, un fet que abans no ocorria.


HIJAS DE LA IGUALDAD, HEREDERAS DE INJUSTICIAS

Autora: Elena Simon Rodriguez

Editorial: NARCEA

Any de publicació: 2008

 

Aquest llibre convida a reflexionar sobre el concepte d'igualtat, el seu significat i efectes en les persones nascudes en les dècades de 1970-1980, època de la plena expansió de les indicacions feministes, cridades per l'autora Filles de la igualtat. Descriu com en la seva vida coexisteixen moltes formes de desigualtat, injustícia a seques, dissimulades sota miratges d'igualtat. Es mouen entre els límits d'un sòl pegalòs i un sostre de cristall, invisibles tots dos després del vel d'un sexisme subtil de càrregues familiars i disponibilitat amorosa, que hipotequen els seus temps i espais, i d'obstacles i prejudicis sobre la seva vàlua, que entorpeixen el desenvolupament de les seves carreres professionals i laborals. Són, a més, població de risc per a la violència de gènere en totes les seves manifestacions. De tot això tracta aquest llibre.